Rutina inainte si dupa

De cand nu ati mai avut timp pentru voi?

Cat a timp a trecut de cand nu v-ati mai facut cu adevarat timp pentru copiii vostri ? Majoritatea oamenilor alearga de dimineata pana seara la servici, scoala, activitati extra-scolare, cumparauri. Apoi, indiferent de sex sau rolul in familie, se ajunge acasa si se continua cu gatit, curatenie, teme etc. Eventual unii au un job solicitant si mai fac diverse cautari de acasa sa isi pregateasca ziua de maine la munca. Eeee …. si ce sa mai apuci sa pui mana pe o carte sau sa faci ceva interesant pentru tine ca te asezi putin in fata televizorului si nici nu-ti mai vine sa te ridici sa faci un dus si sa te muti in dormitor atat esti de obosit. Nah bun … asta se intamploa cu regularitate cam in fiecare seara. Apoi vine week-end si ia ghici rutina de weekend e cam aceeasi, copii, activitati, cateva vizite sau iesiri cu prietenii si familia sit e trezesti ca e duminica seara… Apoi panichezi si te intrebi „Cand a trecut week-end-ul? Nici nu am apucat sa ma odihnesc si maine o iau de la capat”

Vi se pare cunoscut acest scenariu ?

Cred ca majoritatea o sa spuneti „DAAAAAA … asta e rutina mea”

Si da cam asa era inainte de CO-VID-19.

Acum lucrurile stau putin sau mai mult diferit. In functie de cazul fiecaruia. Acum rutina zilelor e cam asa … Trezit, stiri sa vad ce se mai intampla, apoi activitati cu copiii dar cu un ochi pe stiri sa vad cum mai evolueaza situatia, mai lucrez putin ca sa nu imi ies total din obisnuinta si deja e ora pranzului. Bun …. Mancare, curatenie, stiri, joaca si activitatii cu copiii, stiri sa vad ce nebun mai paraseste carantina si ma expune unui risc pe mine care ies la cateva cumparaturi pentru familia mea si pentru alti 2 vecini in varsta din bloc. Ei bine … rutina s-a schimbat, obiceiurile le-am modificat si ne adatam situatiei. Acum cateva luni cu totii visam la cateva zile libere dar din acelea pe principiul ‘sa nu fac nimic’. Ei poftim, acum ai ocazia sa iei acea pauza. Dar nu, ca iar incep gandurile … daca nu o sa mai pot sa muncesc apoi, cat dureaza, cat mai tin copii in casa ca rastoarna tot si tot asa.

Acum poate ar fi momentul in care sa profitam din plin de prezent, de timpul cu cei dragi, sa ne gasim activitati care sa ne faca placere. Panica si groaza nu sunt solutii. Cu siguranta fiecare este ingrijorat insa este extrem de important sa ne pastram calmul si sa ne concentrem pe ceea ce trebuie facut si sa respectam instructiunile date. Nu va luati riscuri si nu expuneti nici pe cei dragi si nici pe oamenii cu care intrati in contact la niste riscuri si consecinte inutile.

Ramaneti responsabili dar bucurati-va de clipele cu cei dragi, este o perioada in care va puteti indrepta atentia catre ei. O sa vina si timpul cand rutina o sa isi reia cursul si atunci iar fiecare alearga dintr-un loc in altul in goana dupa a face cat mai multe.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *