Povestea celor 3 calatori

Intr-o zi oarecare trei oameni au mers intr-o calatorie. Nu se cunosteau si nici macar nu s-au intalnit insa fiecare dintre ei a mers in aceasta calatorie intr-un mod diferit, totusi parcurgand acelasi traseu.

Primul om a plecat in calatorie linistit insa pe parcurs a realizat ca in spatele lui era o haita de lupi. Era terifiat, a inceput sa mearga tot mai rapid, sa gaseasca variante, a luat-o la goana si intr-un final a ajuns in varful muntelui.

Cel de-al doilea calator a plecat pe acelasi drum doar el cu gandurile lui. Era trist, abatut, prins intr-o lume pe care doar el o stia. A urcat cu greu acel munte insa intr-un final a ajuns la destinatie, varful muntelui respectiv.

Al treilea om a plecat si el in calatorie si era vesel, fluiera si admira peisajele pe care natura atat de generaoasa le oferea. S-a oprit si a baut apa la un izvor, a admirat florile, micutele animale si pasari, si-a incarcat plamanii cu aer curat si mintea cu ganduri pozitive.

Cei trei oameni sunt de fapt oamenii din jurul nostru si chiart fiecare dintre noi.

In acest sens, in functie de temperamentul nostru fiecare putem intra intr-un anumit tipar psihologic.

De fapt, omul fugarit de lupi este prototipul omului perfectinost. Adica este acel om care nu are niciodata liniste. El termina de realizat un proiect si deja se gandeste la urmatorul sau se gandeste ca ceva nu e chiar pe atat de bine facut si se gandeste cum ar putea sa-l imbunatateasca pe cel pe care tocmai la incheiat. De exemplu, exista oameni care isi construiesc o casa si deja se gandesc cum ar trebui sa o modifice. Sau altii cate termina o scoala dar stiu ca vor sa faca inca ceva pentru a imbunatati performanta lor etc.

Cel de-al doilea om, este cel depresiv. Adica este omul caruia asa cum se zice in popor « mereu ii ploua si ninge ». Aceasta este adesea nemultumit. Considera ca toate lucrurile ii sunt potrivnice, ca oamenii il saboteaza, ca nu are noroc si se plafoneaza si inceteaza sa mai caute solutii sau sa lupte cautand doar scuze pe principiul ca lui doar rau i se intampla.

Apoi cel de-al treilea prototip este cel al omului vesel, pozitiv, omul focusat spre rezultat. Este acel prototip uman care isi da voie sa traiasca fericit. Alege sa ii pese din ce in ce mai putin de ce cred ceilalti si hotaraste sa urce muntele (asemanant cu acest parcurs al vietii) cu bucurie, cu o stare de spirit care sa ii permita sa se bucure de fiecare etapa.

Fiecare individ poate fi plasat intr-o categorie sau alta important este ca pana la final sa isi gaseasca acel drum al sau. Un drum care sa ii dea si satisfacti pe langa toate obstacolele ce viata le ofera.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *