De ce sa faci mereu compromisuri pentru altii? Poate ar fi timpul sa te gandesti si la tine …..

Inainte de a iubi pe altii iubeste-te pe tine.

Inainte de a te dedica cuiva, fa-ti timp pentru tine.

Inainte de a respecta pe altii, respecta-te pe tine.

Inainte de a face compromisuri pentru altii, urmareste-ti visurile si planurile de viitor.

Adesea suntem tentati sa dam mai mult decat primim ; poate din dorinta de a ne face placuti, poate din dorinta de a avansa intr-un job, poate din educatia primita ca e bine sa oferi sau « sa intorci si celalt obraz » etc.

Si totusi, facand constant asemenea compromisuri nu facem altceva decat sa ne punem pe noi insine intr-o pozitie defensiva si astfel scazandu-ne stima de sine.

Cum ar putea cineva avea incredere in noi cand in primul rand noua ne lipseste aceasta incredere ca suntem capabili?

Sau cum am putea avea respectul din partea copiilor sau a colegilor de munca cand noi nu ne respectam promisiunile si nu avem curajul sa spunem ceea ce gandim? Asta nu inseamna ca trebuie sa fim acizi in comentarii sau de-a dreptul agresivi in limbaj sau comportament ci inseamna sa stam drept si sa ne sustinem opinia.

Sau cum am putea ca cineva sa ne iubeasca cand noi nu ne iubim si ne punem mereu pe ultimul plan ? A iubi pe cineva inseamna ca oferi respect, dragoste, afectiune celuilalt insa inseamna ca sa stim sa si primim aceleasi lucruri. Este un schimb onest dar lipsit de egoism.

Oamenii simt mereu energiile pozitive fara ca macar sa fie necesare prea multe cuvinte. Se deschid si se destainuie oamenilor care sunt pozitivi pentru simplul fapt ca le dau impresia ca ii inteleg si ca nu panicheaza inainte de a gasi o solutie.

Este pur si simplu uman si corect sa oferim insa ne trebuie sa ne jenam si nici sa ne simtim vinovati atunci cand facem ceva pentru noi. Aceasta este o dovada de afectiune fata de noi si un mod de a ne recompensa si a ne incuraja pe noi insine.

Nu e nevoie sa visam la lucruri pe care noi nu le cerem niciodata celor de langa noi insa ne asteptam ca acestia sa le faca pentru noi.

Este absolut firesc sa vorbim si sa cerem ceea ce ne bucura. La fel de firesc este si sa ne prioritizam. Este o incarcatura benefica atat pentru noi, pentru mentalul nostru cat si pentru cei din jur. Atunci cand suntem fericiti si multumiti radiem, reflectam asta si in relatia cu ceilalti. La fel cum atunci cand suntem frustrati sau nervosi aceste emotii se reflecta in comportamentul nostru.

Asadar, pentru a putea oferi, ai grija de tine.

Pentru a putea oferi din dragostea ce zace in tine, iubeste-te si apreciaza-te pe tine.

Pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi, ofera-ti timp tie si fa o activitate care sa te relaxeze si sa te scoata din rutina zilnica.

Pentru a oferi incredere si respect celorlalti, ofera-ti tie mai intai toate acestea.

Pentru a putea ghida pe altii ai incredere in visul tau si fa-l realizabil.

Esti mai puterni(a) decat crezi. Trebuie doar sa descoperi forta ce sta in tine !

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *