Stilul meu de viata sanatos

Am invatat ca sanatatea noastra depinde de cele mai multe ori de noi si de deciziile pe care le luam.

Am invatat ca atunci cand esti parinte devii responsabil de sanatatea copiilor.

Am invatat ca pentru a creste sanatos si armonios orice copil are nevoie sa fie ajutat, incurajat si sustinut.

Da un exemplu copilului tau si invata-l sa manance sanatos, sa faca miscare, sa ia vitamine si la un moment dat o sa iti multumeasca.

Nu mai traim in perioada copilariei atunci cand majoritatea fructelor si legumelor le luam din gradina bunicilor si nu erau stropite cu pesticide, ingrasaminte etc. Pentru multi dintre noi s-a cam dus perioada in care carnea nu era injectata, o fierbeai 1 ora sa o poti manca, venea de la oamenii de la tara si avea un gust mult mai puternic.

Traim in perioada importurilor si a produselor crescute rapid pentru a fi date in consum . In perioada in care alegerile sanatoase devin deficile sau destul de costisitoare insa, sanatatea noastra ar trebui sa primeze.

Datorita faptului ca agricultura a devenit agresiva, ca factorii poluanti  sunt aproape de ne evitat, ca alimentele devin din ce in ce mai sarace in nutrienti insa din ce in ce mai bogate in zahar, grasimi, coloranti artificiali si conservanti etc eu am decis ca sa imi schimb stilul de viata.

Am decis ca pe sanatatea mea, a familiei mele si implicit a copilului care este in proces de crestere si dezvoltare sa fac alegeri mai inspirate.

Am decis sa gatim acasa.

Am decis sa cumparam produse locale din ferme bio si nu aduse de la mii de km departare (care isi pierd din proprietati datorita faptului ca sunt culese inca verzi, nu sunt ajunse la maturitate, sunt coapte in lazi, eventual sunt stropite cu diverse substante chimice pentru a-si pastra culoarea si prospetimea etc).

Am decis sa ne suplimentam cu produse de calitate. Datorita faptului ca alimentele sunt din ce in ce mai sarace in nutrienti necesarul zilnic pentru ca organismul nostru sa functioneze adecvat trebuie luat de undeva. Asa ca suplimentarea nu mai este un moft ci adevenit o necesitate pentru fiecare dintre noi.

Nu in ultimul rand am decis sa facem sport pentru a ne pune in miscare organismul si sa redam rolul primar al diverselor muschi, articulatii si organe.

Eu stiu cum e sa ai oameni bolnavi in jur de boli incurabile.

Eu stiu cum e sa iti pierzi bunici la varste destul de tinere datorita unor boli necrutatoare.

Eu stiu cum e sa primesti vesti ca oameni tineri au probleme de sanatate.

Dar mai stiu ca imi pasa de sanatatea mea si a familiei mele

Mai stiu ca copil meu vreau sa se bucure de bunici cat mai mult si mai frumos.

Mai stiu ca vreau ca eu sa pot sa tin pasul atat fuzic cat si psihic cu dezvoltarea copilului meu.

Mai stiu ca parintii mei au muncit mult pentru noi si acum ar fi timpul sa se bucure din plin de perioada aceasta si o sa fac tot ce e mai bine pentru ei sa se simta in forma fizica buna, sa eliminam durerile si problemele de sanatate.

Mai stiu ca e mai importanta calitatea decat cantitatea si ca lucrurile aparent ieftine, la calcule amanuntite sunt de fapt cele mai scumpe.

Mai stiu ca o schimbare solida se face pentru intreaga viata nu pentru o perioada scurta sau o schimbare de moment.

Eu asta si inca multe altele mi-am propus atunci cand am zis ca vreau un stil de viata sanatos.

Daca vrei si tu la fel si ai nevoie sa stii din experientele sau cunostiintele mele iti pot fi oricand alaturi. Nu trebuie decat sa ma intrebi.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *