Trucuri simple de intretinere a cuptorului cu microunde

Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice.

Folosirea acestuia pentru incalzit preparate deja gatite, decongelarea diverselor produse, prepararea anumitor feluri de mancare etc. duce la producerea de vapori si implicit murdarirea sa.

Curatarea cu produse chimice este pe cat de rapida si usoara pe atat de nociva sanatatii.

De aceea, iata cateva variante simple, eficiente si ieftine folosite la curatarea cuptorului cu microunde.

Intr-un vas se adauga 2 cani cu apa, 1-2 linguri de otet si cateva picaturi de ulei esential de lamaie. Se programeaza cuptorul sa functioneze 5-6 minute.

Se scoate vasul din cuptor si se sterge aceasta cu un servet de bucatarie din bumbac sau cu un servet de hartie. Vaporii rezultati vor curata suprafata interioara a cuptorului cu microunde iar mirosul fresh de lamaie este unul foarte placut si natural.

Un alt truc simplu folosit de gospodine in eliminarea mirosului neplacut al acestui electrocasnic are la baza coaja de citrice. Astfel, coaja de portocala sau lamaie nu trebuie aruncata imediat dupa consumul fructului, ci poate fi folosita pentru a schimba mirosul cuptorului cu microunde sau chiar a bucatariei.

Cojile de citrice se aseaza intr-un bol rezistent iar peste acestea se adauga apa. Se pune vasul la microunde pentru 3 minute. la final, daca este necesar, se sterge aparatul cu un servet din bumbac.

Stiati ca zeama de lamaie este folosita de zeci de ani in diverse combinatii in curatenie? Putina zeama sroaspata de lamaie adaugata pe un servet cu care se sterge cuptorul cu microunde poate elimina mirosul greu din interiorul acestuia.

Toate aceste modalitati simple de curatare sunt simple, ieftine si nu atat de nocive precum produsele chimice populare care se vand in magazine.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *