Produsele de patiserie si/sau zaharoasele la micul dejun?

Fiecare om are o serie de obiceiuri precum si mai multe opinii referitoare la felul in care decide sa-si protejeze sanatatea.

In opinia mea, cel mai bun obicei pe care il putem dezvolta este acela de a nu sari micul dejun si de a consuma produse nutritive la aceasta masa.

Atunci cand mancam dimineata alimente cu indice glicemic crescut pancreasul nostru este solicitat.

Avem o senzatie de satietate pentru o perioada de aproximativ 2 ore urmand ca apoi sa cautam o cafea, ceva dulce etc.

Sunt sigura ca fiecare dintre noi am observat ca atunci cand mancam dulce dimineata (cereale dulci, produse de patisserie, sucuri etc) avem o sensatie de foame toata ziua si simtim mereu sa rontaim ceva.

Acesta este efectul obtinut si procesul poate continua pe parcursul intregii zile.

Mai mult, produsele zaharose ne fac sa ne simtim obositi, sa nu ne putem concentra la servici, scoala etc. iar de obicei in jur de ora 3 pm avem o senzatie de slabiciune si simtim sa ne intindem sau sa dormim.

Deci, sugestia medicilor si a nutritionistilor este de a lua mese echilibrate.

Inainte de a incepe orice dieta sau de a urma un regim este important sa ne intelegem organismul, modul de functionare al organelor si « mecanica » acestora precum si modalitati de a alege produse sanatoase, satioase, combinatii castigatoare pentru a facilita din ce in ce mai mult tranzitia spre un stil de viata sanatos.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *