Respecta-te si nu-ti fie teama sa fii autentic (a)

O oarecare parte din viata noastra o traim incadrati in niste tipare, care de cele mai multe ori nici nu reflecta cu adevarat personalitatea noastra.

Fie ca uneori ne raportam la societate, familie, anturaj, valul de « moda » etc. suntem fie ca vrem sau nu evaluati dar si ii evaluam pe ceilalti.

Si totusi, ma intreb daca nu cumva ar fi mult mai simplu sa incetam sa ne justificam actiunile, alegerile si mai ales sentimentele.

Oare in loc sa le trecem prin filtrul altor persoane nu mai bine ne-am crea propriul nostru sistem de valori si standarde si ne-am raportam la acestea ?

De ce sa ne fie teama sa fim judecati cand fiecare are liberul arbitru si propriile dorinte sau idealuri ?

Cu totii avem dreptul la fericire. Dar nu la fericirea altora. Nu la fericirea celui/celei care ne-a creat un sistem pe care noi sa il respectam … ci la fericirea noastra proprie.

Invatam din fiecare experienta buna sau mai putin buna. Fiecare din acestea ne aduce mai aproape de crearea sistemului nostru evaluare a noastra dar si a celorlalti.

De aceea, ar fi indicat sa ne dam singuri drepturile ce simtim ca ne sunt incalcate sau care nu sunt respectate la nivelul pe care ni-l dorim.

Noi suntem primul exemplu pentru ceilalti deci, asa cum ne respectam noi asa « impunem » in fata filtrului de evaluarea dezvoltat de ceilalti.

Ai dreptul sa:

  • Fii vesel(a)
  • Fii trist (a) sau anxios/anxioasa
  • Fii diferit(a) de majoritatea. E chiar indicat sa fii uni(a) si sa te distingi de grup.
  • Iti spui opinia indiferent de consecite. Si ar fi cu adevarat de apreciat ca cel care iti asculta parerea sa o faca la m0odul constient si fara sa judece ci sa te asculte si sa inteleaga situatiile si din perspectiva ta
  • Faci alegerile care iti aduc cel mai mult confort sau satisfactie pentru momentul prezent dar si pentru viitor
  • Te bucuri de toate bucuriile acestei vieti
  • Infrunti ceea ce nu e in acord cu tine. Fie ca este vorba despre oameni, situatii, temeri sau frici etc.
  • Nu faci compromisuri. Cei care iti vor cere asta sau care mizeza pe slabiciunile tale nu au suficienta incredere in tine si nu o sa te trateze ca un egal al lor ci ca o veriga slaba la care apeleaza pentru a-si atinge obiectivele lor.

Savureaza fiecare secunda a existentei tale si fa-o speciala fiindca asa esti si tu … special(a) si unic(a)

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *