Fii azi mai bun(a) decat ieri

Intinde o mana in plus celor care au nevoie sa le fii aproape. Nu astepta sa ti se ceara ajutorul.

De multe ori mandria nu lasa oamenii sa para slabi sau vulnerabili si atunci evita sa ceara ajutor. Totusi, poti fi acolo langa ei. Ofera-te sa le fii alaturi. Sigur o sa aprecieze mai mult o asemenea abordare decat sa faca ei un pas pentru a cere ceva.

Apropape zilnic auzim oameni care se plang ca umanitatea s-a schimbat, ca oamenii devin din ce in ce mai putin sensibili la ceea ce este in jur.

Totusi, ce ar fi daca fiecare dintre noi ar face un mic pas ?

Cum ar fi sa incepem schimbarea cu noi insine ?

Ce ne costa sa facem noi ceva pentru ceilalti fara sa asteptam de la acestia un contra-favor ?

De ce sa cerem de la altii ceva ce noi inca nu suntem inca pregatiti sa schimbam ?

Cred ca o lume mai buna este posibila dar trebuie ca fiecare dintre noi sa facem un mic efort ; iar suma tuturor acestor mici eforturi va fi un rezultat ce poate avea impact major asupra comunitatii/societatii/grupului etc.

De multe ori ne confrutam cu situatii si cred ca urmatoare fraza va este deja destul de cunoscuta «Eu sunt doar unul/una ce putere sa am eu sa fac X sau Y lucru ? »

Eu cred ca puterea sta in noi si depinde doar de noi cat de deschisi suntem sa facem schimbari in primul rand cu noi.

Dragii mei, puterea exemplului este una extrem de mare. Influenta noastra se poate intinde infinit de mult iar pentru asta nu ne trebuie decat determinare si dorinta de a schimba ceva.

Asa ca, ma gandesc ca poate ar fi momentul ca fiecare dintre noi sa incerce in fiecare zi sa faca ceva mai mult decat ieri si sigur lucrurile pot sa evolueze in directia dorita.

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *